Sincommerce
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

Monroe

Priča „MONROE“ počinje još davne 1917. godine, kada je Charles Sumner McIntyre stvorio malu zanatsku radionicu za izradu automobilskih djelova u blizini grada Monroe, kraj Detroita.

Jedna od prvih proizvoda namijenjen tržištu bile su pneumatske pumpe za točkove – tadašnja originalna oprema svakog automobila. Već 1927 godišnja proizvodnja dostiže  15 miliona komada, a glavni kupac je bila kompanija Ford, za svoj čuveni model T.  Želeći još više da poboljša komfor u vožnji, Charles McIntyre je naložio svojim inženjerima da osmisle novi proizvod, koji bi radio po sličnom principu, a ugrađivao bi se direktno na vozilo – i istorija amortizera je započela.

U godinama koje su dolazile firma je prerasla u multinacionalnu kompaniju i svjetskog lidera u proizvodnji kako originalnih tako i rezervnih djelova, poznatu pod imenom MONROE. Danas, ova kompanija broji 8.000 zaposlenih i  sastavni je dio Tenneco Automotive grupacije, godišnja proizvodnja dostiže 20 miliona jedinica, a prosječan godišnji obrt iznosi 1 milijardu američkih dolara. Zahvaljujući kvalitetu, MONROE je postao prva ugradnja kod najvećih automobilskih giganata, kojima je namijenjeno gotovo 55% godišnje proizvodnje. Za ovakve rezultate, kompanija je dobila i brojna priznanja proizvođača automobila: VW, Nissan, Ford, Porsche, Volvo i drugih.

MONROE je jedan od vodećih proizvođača amortizera.

Zašto odabrati Monroe?

  •  vodeći u segmentu amortizera za kabine
  •  pokrivenost u osovinskim amortizerima za kamione i prikolice
  •  pokrivenost u osovinskim amortizerima za autobuse
  •  amortizer sjedišta jedinstven za Monro Premium
  •  kontinuirano lansiranje novih modela

Prijavite se na newsetter

Najvažnije vijesti i objave