Sincommerce

Monroe

Priča „MONROE“ počinje još davne 1917. godine, kada je Charles Sumner McIntyre stvorio malu zanatsku radionicu za izradu automobilskih djelova u blizini grada Monroe, kraj Detroita.

Jedna od prvih proizvoda namijenjen tržištu bile su pneumatske pumpe za točkove – tadašnja originalna oprema svakog automobila. Već 1927 godišnja proizvodnja dostiže  15 miliona komada, a glavni kupac je bila kompanija Ford, za svoj čuveni model T.  Želeći još više da poboljša komfor u vožnji, Charles McIntyre je naložio svojim inženjerima da osmisle novi proizvod, koji bi radio po sličnom principu, a ugrađivao bi se direktno na vozilo – i istorija amortizera je započela.

U godinama koje su dolazile firma je prerasla u multinacionalnu kompaniju i svjetskog lidera u proizvodnji kako originalnih tako i rezervnih djelova, poznatu pod imenom MONROE. Danas, ova kompanija broji 8.000 zaposlenih i  sastavni je dio Tenneco Automotive grupacije, godišnja proizvodnja dostiže 20 miliona jedinica, a prosječan godišnji obrt iznosi 1 milijardu američkih dolara. Zahvaljujući kvalitetu, MONROE je postao prva ugradnja kod najvećih automobilskih giganata, kojima je namijenjeno gotovo 55% godišnje proizvodnje. Za ovakve rezultate, kompanija je dobila i brojna priznanja proizvođača automobila: VW, Nissan, Ford, Porsche, Volvo i drugih.

MONROE je jedan od vodećih proizvođača amortizera.

Zašto odabrati Monroe?

  •  vodeći u segmentu amortizera za kabine
  •  pokrivenost u osovinskim amortizerima za kamione i prikolice
  •  pokrivenost u osovinskim amortizerima za autobuse
  •  amortizer sjedišta jedinstven za Monro Premium
  •  kontinuirano lansiranje novih modela

Prijavite se na newsetter

Najvažnije vijesti i objave